Klimaatneutraal

We kunnen niet helemaal
CO₂-neutraal produceren.
Maar we kunnen het wel compenseren.

In ieder productieproces komt CO₂ vrij door het gebruik van energie voor transport, verwarming en productiemachines. We streven er naar om onze CO₂-emissies zoveel mogelijk te reduceren. Het onvermijdelijke deel dat overblijft willen we compenseren. Dat doen we door CO₂-uitstoot op andere plekken in de wereld te reduceren, zodat onze totale uitstoot nul is. Zo kunnen wij waarmaken dat uw drukwerk klimaatneutraal geproduceerd wordt.

Hoe doet Zwaan Printmedia dat?
Wij ondersteunen het biogas project in Cambodja, waarin de Climate Neutral Group ons faciliteert. Het project voldoet aan de wereldwijd hoogste standaard voor CO₂-compensatie: de Gold Standard. Deze is mede ontwikkeld door het Wereld Natuur Fonds en wordt door de Nederlandse overheid ondersteund. Projecten die voldoen aan deze standaard worden streng gecontroleerd.
Ze moeten zorgen voor een permanente reductie, additioneel zijn en de lokale bevolking en regio moeten profiteren van duurzame socio-economische voordelen, zoals werkgelegenheid, kennisoverdracht en gezondheidsverbetering.

Meer informatie:
Biogas project in Cambodja

Om er zeker van te zijn dat wij alle CO₂-uitstoot tijdens de productie van uw drukwerk op de juiste wijze in kaart hebben gebracht, heeft de Climate Neutral Group ons gecontroleerd en mogen wij het label “Klimaatneutraal Gegarandeerd” op onze drukwerkproducten gebruiken. Door het gebruik van dit logo is het duidelijk zichtbaar dat uw drukwerk CO₂-neutraal is geproduceerd.

Minder water

Wij gebruiken slechts
één druppel water per drukplaat.

Door gebruik te maken van de nieuwste technieken,
besparen we 200 zwembaden aan water per jaar!

Minder papier

90% minder papierinschiet
per full colour afdruk.

Je ziet het niet, maar door gebruik te maken van de nieuwste technieken hebben we 90% minder papier nodig om op kleur te komen: per full colour afdruk slechts 30 vel.

Zelf bijdragen?

Met jouw drukwerk ook bijdragen
aan het verbeteren van het milieu?
Het kan.

Laat u dat dan even aan ons weten. Wij rekenen uit hoeveel kg CO₂ vrijkomt bij de productie van uw drukwerk vrijkomt en kopen daar CO₂-credits voor bij de Climate Neutral Group ten gunste van het biogasproject in Cambodja. De compensatie voor CO₂-uitstoot tijdens de productie hebben wij al voor onze rekening genomen. Voor u rest slechts een klein deel voor CO₂-uitstoot dat vrijkomt bij de productie van het papier dat gebruikt wordt en het transport om uw drukwerk op de plaats van bestemming te krijgen. De Climate Neutral Group voorziet u dan van een certificaat en geeft toestemming voor het gebruik van bovenstaand logo. Een kleine moeite met een groot resultaat.