Creenstone

Elastische
verfijning

In opdracht van Creenstone en ontwerpster Nouchka Huijg uit Amsterdam maakten we een bijzondere company brochure bestaande uit twee delen die bij elkaar worden gehouden door een kruiselastiek.
Het eerste deel, DNA, vertelt wie Creenstone is en laat de groei en de ontwikkeling van het bedrijf door de jaren heen zien. In het tweede deel, Company, ontmoet je de mensen die jouw jas met veel liefde maken.

Het omslag van de buitenste brochure is gemaakt van 1 mm grijsbord, omplakt met roestbruin linnen. De buitenste brochure heeft een binnenwerk van opdikkend papier, die met een singersteek van zeer dik draad in het omslag is genaaid. Om het omslag mooi om het binnenwerk te plooien, is het omslag voorzien van diverse rillijnen. Verder is het omslag voorzien van een verdiepte preeg waarin een etiket met hoogglanslak is geplakt. De tekst op het omslag is in zeefdruk aangebracht.

De binnenste brochure heeft een omslag van ongestreken papier, voorzien van spot uv-lak (glans) en een binnenwerk van houtvrij gesatineerd papier. Bij elkaar gebonden met cahiersteek van zwart garen.

Details

Object
Brochure

Ontwerp
Nouchka Huijg

Bijzonder
Kruiselastiek

Druktechniek
Offset, zeefdruk

Veredeling
Spot uv-lak, preeg

Bindwijze
Cahiersteek, singersteek

Omslag
Grijsbord omplakt met Saphier linnen,
Fluweel wit 1.5, 300 g/m2

Binnenwerk
Fluweel wit 1.5, 120 g/m2,
Multidesign smooth, 115 g/m2