SO 2014

Vloeiende kleuren
die verwonderen

SO, Selection Of Dutch Photography, is een fotografie-wedstrijd van PANL. De visuele identiteit van de fotograaf staat centraal. PANL brengt hiermee het beste van de toegepaste Nederlandse fotografie samen op het gebied van reclame, mode- en editorial fotografie. Al ruim 20 jaar brengt PANL de Nederlandse fotografie nationaal en internationaal onder de aandacht.

Zwaan Printmedia heeft samen met ontwerpbureau No Office het SO 2014 boek geproduceerd. Bijzonder van deze uitgave is dat voor de band, schutbladen en de redactionele pagina’s de techniek van irisdruk is gebruikt. Wat irisdruk zo speciaal maakt is dat de inktbak gevuld wordt met meerdere kleuren, die zich op papier met elkaar vermengen. Hierdoor ontstaat een veelkleurige afdruk met een schitterend verloop tussen de kleuren, waarvoor slechts 1 drukvorm nodig is. 

De schoonheid, de souplesse en de rust van dit verloop zijn in Photoshop niet te evenaren. Irisdruk komt in de praktijk weinig voor omdat het vrij arbeidsintensief is. Het resultaat mag er zijn.

Details

Object
Boek

Ontwerper
No Office

Bijzonder
22 pms-kleuren

Druktechniek
Irisdruk

Veredeling
Verdiepte preeg

Bindwijze
Met gevlochten leeslint

Omslag
Munken Lynx Rough 120 g/m2

Binnenwerk
Pioneer hv offset,
Munken Lynx Rough 120 g/m2